Jídlo je dnes naštěstí již celospolečenské téma. Je vám určitě jasné, že po jídle z čerstvých a ideálně lokálních potravin se budete cítit lépe než kdyby jste si dali půl kila palačinek se šlehačkou. Ten rozdíl je natolik patrný, že není třeba zmiňovat proč a jak to vlastně je nebo není. Jako u všeho, záleží na množství a kvalitě. Samozřejmě k tématu také přistupovat individuálně, protože má každý trochu jiné potřeby, které se v čase průběžně mění. Zajímavá je i metoda vynechání snídaně a oběda. Zkrátka se najíst až odpoledne. Dopoledne tělo detoxikuje a přidávat mu práci hned po ránu jídlem člověku na vitalitě zrovna nepřidá.
Obzvláště velký rozdíl pocítíte již po několika dnech, když nebudete jíst pečivo, maso a mléčné výrobky. A celé to ještě podtrhnete tím, když si místo pečiva začnete servírovat luštěniny. Většina lidí to popisuje jako pocit lehkosti, zbystření mysli, pocit čisté hlavy atp. Ne nadarmo se zachovalo jedno moudro z východu o tom, že myšlení ovlivňuje hlavně stav vašeho trávícího traktu. Je to přesně tak. Myslíme podle toho, jak jíme. A pak nastává dnes zažíté sousloví: Jsme to co jíme...